• by: het nieuwsblad
  • April 21st, 2010
  • Category:

Kasteeldomein Viane wordt modern recreatiepark


GERAARDSBERGEN - De overnemers van het kasteeldomein Viane gaan het park, de gebouwen en het kampeerterrein grondige vernieuwen zodat kampeerders, vissers en andere bezoekers zich nog er beter thuis voelen. Er zijn ook woonprojecten gepland op het domein.

Het kasteeldomein was ooit de parel aan de kroon van Viane maar de voorbije jaren was het helemaal verkommerd. De vennootschap Wehashem heeft nu het volledige domein, met uitzondering van het kasteelgebouw, aangekocht en wil het zijn vroegere glans teruggeven.

'Het kasteel Blondel de Beauregard zelf stond niet te koop, het is in Nederlandse handen en er waren plannen om het te verbouwen tot 15 luxeappartementen maar die plannen liggen al geruime tijd stil', vertelt Stefan Premereur van bvba Wehashem.

De vennootschap is nu de nieuwe eigenaar van de taverne d'Oude Pompe, de voormalige horecazaak Orangerie, het kampeerterrein, de visvijver en de parkzone van het domein. Het geheel is ruim 6,5 hectare groot en de investeerders hebben grootse plannen met het park.

Hengelclub

'De camping telt 62 plaatsen en was wat verwaarloosd, wij gaan hier renoveren en dat zien de kampeerders helemaal zitten. Ook de hengelclub Kasteelvissers is tevreden dat het domein nieuwe impulsen krijgt.'

'De Orangerie wordt ook gerestaureerd. Hier komen wellicht een horecazaak en het onthaal van de camping. en op het weiland naast de Orangerie gaan we een woonpand optrekken dat uit zes wooneenheden bestaat.'

Op de terreinen achter de taverne d'Oude Pompe heeft bvba Wehashem ambitieuze bouwplannen. 'We willen er koopvakantiewoningen optrekken, wellicht enkele tientallen. Er is in onze regio zeker een markt voor betaalbare vakantiehuizen.'

De taverne wordt nog tot begin volgend jaar gerund door de huidige uitbaters, daarna wordt overlegd over de toekomst van deze gekende horecazaak die heel wat publiek lokt. Voor de renovatie van het grote domein rekenen de investeerders toch op enkele jaren hard werk.

Ze willen er een modern recretatiepark van maken dat kan uitpakken met diverse troeven zoals de camping, de visvijver, horecazaken, vakantiehuizen en andere recreatieve mogelijkheden. 'We worden geen mini-Gavers, ons domein heeft duidelijk andere troeven dan het provinciaal domein.' De bvba Wehashem mikt ook op het nabije Wallonië. Nu al komen heel wat Walen er kamperen of de hengel uitwerpen. Na de renovatie moeten Vlamingen en Walen zich nog beter thuisvoelen op het kasteeldomein.

contact

stefaan.premereur@telenet.be
0475 83 31 34

social media